home anti car jacking navigatie multimedia carkits gsm diversen
 

 

 

Navigatie
Het is u vast wel eens overkomen: u moet ergens zijn waar u totaal niet bekend bent. Tot overmaat van ramp zijn er wegwerkzaamheden, slechte weersomstandigheden en dit allemaal met het stratenboekje op uw schoot. Dit zijn omstandigheden die de veiligheid en het comfort niet ten goede komen. Alleen rest nu de vraag: Hoe rendabel is een navigatiesysteem? Het antwoord hierop vindt u in een klein rekenvoorbeeld :

U rijdt 5 dagen per week naar 5 verschillende bestemmingen per dag, naar plaatsen waar u niet eerder geweest bent. De tijdsbesparing die u dit oplevert met een navigatiesysteem is gemiddeld 5 tot 15 minuten per bestemming afhankelijk van de bestemmingsplaats en de ervaring van de chauffeur. Dit levert al snel een tijdsbesparing op van 2 tot 6 uur per week. Dus de ritten worden, zowel in tijdsduur als in afstand korter, waardoor het brandstofverbruik daalt met ongeveer 8%. Een gemiddeld navigatiesysteem verdient zich binnen een jaar terug, waarna het u geld op gaat leveren.

Hoe werkt auto-navigatie ?
De computer in uw navigatiesysteem verwerkt signalen afkomstig van de GPS-satellieten (Global Positioning Systeem) die in een baan om de aarde cirkelen om de exacte positie van uw auto te bepalen, op elk moment van de dag, ongeacht uw locatie. Het ingebouwde gyrokompas en de snelheidsmeter geven aanvullend informatie aan de computer zodat het systeem weet waar de auto zich bevindt.
U hoeft alleen maar uw bestemming in te toetsen en het navigatiesysteem zal u door het verkeer loodsen door kaarten of route-instructies te laten zien. Wij hebben een tweetal merken gekozen : VDO Dayton en Blaupunkt. Deze merken zijn in staat de kwaliteit en vormgeving te leveren die aan onze eisen voldoet.

Een GPS-ontvanger berekent aan de hand van signalen van minstens 3 satellieten en de snelheid van het voertuig continu de exacte positie van zichzelf op de aarde. Een GPS-navigatiesysteem zoekt niet alleen uit waar u zich precies bevindt maar kan u ook nog vertellen hoe u ideaal van punt A naar punt B rijdt.
Contacteer ons voor een vrijblijvende demonstratie, en overtuig uzelf !!!


copyright (c) 2006 naessens electronics - All rights reserved
design by steven